Grupa The Chemical Brothers slavi 20 godina od objave albuma „Surrender“

Uoči nastupa u zagrebačkom Domu sportova 12. listopada, pioniri elektroničke glazbe – The Chemical Brothers, objavili su detalje reizdanja albuma „Surrender“, povodom jubilarnih 20 godina od objave kultnog albuma, iz 1999. Naziva „Surrender: 20th Anniversary Reissue“ reizdanje će od 22. studenog biti dostupno u raznim kolekcionarskim verzijama, a uključivat će i do sada neobjavljene materijale. Među njima su i dvije nove verzije singla „Hey Boy Hey Girl“ – u KiNK remixu te The Secret Psychedelic Mixu.

Album „Surrender“ originalno je objavljen u ljeto 1999. godine, u razdoblju kada su The Chemical Brothers već stvorili svoju unikatnu glazbenu mitologiju. Predstavlja moment kada je ovaj duo svojom glazbom, mantrom i inovacijom osvojio svijet, podarivši mu kolekciju snažnih psihodeličnih remek-djela,koja su svojim melodijama i ritmovima prigrlila neke od najinteresantnijih vokala tadašnje glazbene dekade – Bernarda Sumnera, Noela Gallaghera, Hope Sandoval. S ovim albumom su osvojili i niz nagrada te priznanja; proglašen je „Albumom godine“ na Q Awards 1999. godine, a zatim su 2000. godine The Chemical Brothers proglašeni i Best Dance Act na Brit Awardsima. Godinu dana nakon objave, bili su headlineri Pyramid Stagea na Glastonbury Festivalu, nastupivši pred do tada najbrojnijom publikom festivala! Iščekivano reizdanje „Surrender: 20th Anniversary Reissue“ donosi bogatu kolekciju snimaka i neobjavljenog materijala, a bit će dostupno u CD, vinilnoj i digitalnoj verziji.

Svaka verzija će uključivati originalni tracklisting od 11 pjesama, a zatim će se nadograđivati s raznim dodacima – od rijetkih audio- snimaka, preko neobjavljene glazbe do DVD-a s remasteriranim BBC-evima snimaka njihovog nastupa n Glastonbury Festivalu 2000., koji nije prikazan od originalnog emitiranja. Standardna verzija CD i digitalnog reizdanja sadržavat će ukupno tri diska; „Surrender“ s originalnim popisom pjesama, zatim „The Secret Psychedelic Mixes“ s ukupno pet pjesama u alternativnom psihodeličnom mixu The Chemical Brothersa, te „B sides and Remixes as curated by The Chemical Brothers“, dok će CD i vinilni box biti još nadopunjen s DVD diskom remasteriranih promo-videospotova te „Live At Glastonbury 2000“ video-snimkom. S otkrivanjem svih detalja ovog bogatog reizdanja stiže i objava dviju novih verzija dobro poznatog singla „Hey Boy Hey Girl“ – upravo su danas otkriveni KiNK remix te The Secret Psychedelic Mix ove pjesme. Ova glazbena vijest stiže nam neposredno prije iščekivanog nastupa The Chemical Brothersa u zagrebačkom Domu sportova, 12. listopada. Sa svojom velebnom produkcijom, duo pred hrvatsku publiku stiže u sklopu turneje kojom promoviraju ovogodišnji album „No Geography“. Nedavno je potvrđeno i kako će im se na pozornici u Zagrebu pridružiti i njihov veliki prijatelj te poznati DJ James Holroyd, koji ih je pratio tijekom mnogobrojnih nastupa u proteklih 20 godina.

Komentiraj