Grupa ‘Texas’ po prvi put dolazi u Hrvatsku

facebook.com

Grupa ‘Texas’ će po prvi put gostovati u Hrvatskoj (30. rujna). Sudeći prema aktivnoj set listi turneje bend predvođen karizmatičnom Sharleen Spiteri u zagrebačkom Domu sportova izvest će sve same hitove iz tri desetljeća duge karijere.

Aktualna turneja ‘Jump On Board’ koju Texas donose u Zagreb aktivna je već nekoliko mjeseci te donosi set listu na koju je grupa uvrstila uvjerljivo najpoznatije i najvažnije pjesme iz kataloga. Hitovima iz prve faze karijere (od osnutka 1988. godine do 2000. godine) posvećeno je daleko najviše vremena na koncertu.

S izdanja ‘The Conversation’ izvodi se istoimena pjesma, dok je aktualan album zastupljen s tri singla, kraj nastupa pripada obradi klasika ‘Suspicious Minds’ koju su Texas, nakon Elvisa Presleya, izveli najviše puta.

Grupu ‘Texas’ su 1986. godine u Glasgowu osnovali Sharlee Spiteri i Johnny McElhone, pronašivši insipraciju za ime u Wendersonovom filmu ‘Paris, Texas’. Već prvi singl ‘I Don’t Wanna Lover’, objavljen 1989. godine bio je veliki hit, ali za pravu internacionalnu slavu trebala su proći tri studijska albuma. Izdanja ‘White On Blonde’ i ‘The Hush’ katapultirali su Texas među najveća otočka imena s ogromni radijskim airplayem promoviravši Sharleen u jednu od najprepoznatjlivijih vokala 90-tih. Uspješne godine zaokružene su i ‘Greatest Hits’ albumom koji je samo u Velikoj Britaniji ulovio šestorostruku platinastu tiražu. I u sezonama koje su slijedile bend je nastavio nizati odlične albume poput ‘Careful What You Wish For’ i ‘Red Book’, da bi se, nakon kratke pauze i Sharleenina dva solo projekta vratio hvaljenim prošlogodišnjim albumom ‘Jump On Bord’.

Koncert grupe Texas dio je Ožujsko Glazbene točionice, brenda ponovo pokrenutog u ekskluzivnoj suradnji Ožujske pive i LAA. U Ožujsko Glazbenu točionicu uključeni su koncerti velikih stranih i regionalnih izvođača u Hrvatskoj kao što su Hladno pivo, Body Count, Gogol Bordello, Jethro Tull, Brkovi, Silente, Elemental, Soulfly i Cigarettes After Sex.

Komentiraj