Grupa podrške Zavadlavu uklonjena s Facebooka, odmah osnovana nova

Filipu Zavadlavu u ponedjeljak je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog trostrukog ubojstva. Na ispitivanju je bio potpuno rastrojen pa je poslan na psihijatriju u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

Županijsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage zbog teškog ubojstva i općeopasne radnje. Kao motiv navode osvetu zbog prijetnji, fizičkog napada i iznude.

Mnoge građane je zabrinula neshvatljiva masovna potpora koju je trostruki ubojica dobio na nekim društvenim mrežama. Grupa podrške koja je angažirala odvjetnika u međuvremenu je uklonjena s Facebooka. No, sinoć je osnovana nova grupa koja već ima više od 14 tisuća članova.

“Razmjeri koje je to poprimilo, da to više nije intimno nego o tome bruji cijela zemlja, otvaraju mogućnost da bi osobe koje su tome potencijalno sklone mogle imati takav refleks nađu li se u sličnoj situaciji, pogotovo ako su labilne i željne medijske pozornosti”, kazala je za HRT voditeljica Laboratorija za istraživanje nasilja Anna-Maria Getoš Kalac.

Komentiraj