Grupa GEFCO službeno objavljuje početak poslovanja u Grčkoj

GEFCO

Grupa GEFCO, globalni igrač na području industrijske logistike i europski lider u logistici automobilske industrije, službeno je početkom ovog mjeseca inaugurirala svoju grčku podružnicu putem koje će podržavati proizvođače svojom priznatom ekspertizom na području globalnih logističkih rješenja.

“Kao tvrtka s jedinstvenim stručnim znanjima u upravljanju i optimiranju složenih opskrbnih lanaca sretni smo što ćemo svojom ekspertizom pridonijeti integriranoj logistici, kao i svojom sposobnošću ostvarenja kratkoročnih i dugoročnih ciljeva u smislu ekonomske uspješnosti, razine usluge i kvalitete u svrhu podupiranja razvoja naših grčkih kupaca“, izjavio je Luc Nadal, predsjednik Uprave Grupe GEFCO.

Osnivanjem podružnice u Grčkoj, zemlji s dinamičkim potencijalom u regiji, GEFCO jača svoj profil u jugoistočnoj Europi, regiji u kojoj je Grupa povijesno prisutna. Zemlja je idealno locirana između Istočne Europe i Balkana. Grčka obiluje konkurentnim prednostima koje je čine savršenim mjestom za glavnog logističkog igrača:

  • Grčka je najveća brodovlasnička nacija i trenutačno upravlja s 18 posto svjetske flote
  • Luke Pirej i Solun dva su regionalna pristupa jugoistočnoj i srednjoj Europi.
  • Grčka pokreće i sudjeluje u mnogim programima usmjerenim na obnovu, širenje i poboljšanje svoje infrastrukture
  • Grčka industrijska proizvodnja proteklih godina bilježi neprekidan rast, koji predvode tvrtke u preradi hrane i duhana, u tekstilnoj, farmaceutskoj i kemijskoj industriji te u rudarskom i naftnom sektoru te sektoru metalurgije

“GEFCO ima za cilj ojačati svoju konkurentnost i prisutnost na grčkom tržištu te u 2017. očekuje gotovo dvostruko veći promet. Svoje logističko iskustvo stečeno desetljećima također namjeravamo prenijeti lokalnim tvrtkama i time pridonijeti rastu i razvoju zemlje“, rekao je Fabien Gauchet, glavni direktor poduzeća GEFCO Grčka.

Svojim 68-godišnjim iskustvom Grupa GEFCO stekla je bogata stručna znanja na području upravljanju kompleksnim opskrbnim lancima svojih klijenata. Nakon početaka u logistici za automobilsku industriju – jednu od najzahtjevnijih industrija sa stajališta logistike – GEFCO danas primjenjuje svoje iskustvo i kontinuirano razvija know-how za pružanje usluga klijentima iz različitih industrijskih sektora: automobilske industrije, proizvodnje, energetike, elektronike, tržišta robe široke potrošnje (FMCG), farmaceutske industrije i poljoprivrede.

Stručnost Grupe GEFCO obuhvaća raspon od osnovnih transportnih usluga – cestovnih, željezničkih, zračnih, oceanskih i multimodalnih operacija – do složenih multimodalnih rješenja “od vrata do vrata“ s uključenim uslugama skladištenja te carinskog i poreznog zastupanja. Ova kumulativna stručnost GEFCO-vih timova omogućuje Grupi da za svoje klijente organizira neprekinute interkontinentalne tokove robe “od vrata do vrata“. Uz podršku inženjerskih timova, Grupa GEFCO neprekidno analizira tokove i postojeća logistička rješenja svojih klijenata kako bi pronašla prilike za optimiranje i na taj se način razvijala zajedno s razvojem svojih kupaca.

GEFCO Grčka nudi potpuni asortiman usluga Grupe GEFCO. Podružnica već planira rješenja međunarodnog cestovnog prijevoza za različite klijente, a razvijat će i daljnja rješenja kao što je transport pri kontroliranim temperaturama za potrebe prehrambene i farmaceutske industrije koje su značajno zastupljene u Grčkoj.

Komentiraj