‘Grubo ste uvrijedili udovice i produbili nezacjeljive rane’

HINA/ Dario GRZELJ

Predsjednica zagrebačke Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Rozalija Bartolić u četvrtak je na konferenciji za novinare pročitala otvoreno pismo upućeno predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović zbog njenih izjava da su tijekom posjeta srpskog predsjednika Aleksandra Vučića prosvjedovale marginalne skupine.

“Iznenađeni smo i duboko povrijeđeni vašom izjavom o skupinama s ruba političkog spektra. Grubo ste uvrijedili nas udovice, sve hrvatske braniteljice i branitelje, stradalnike rata kao i sve one kojima su u srcu interesi RH.

O vrijeđanju i govoru mržnje, narušavanju javnog reda o kojem govorite, ničega od toga nije bilo na našem dostojanstvenom i mirnom okupljanju.

O vašem gostu iznesene su samo neprijeporne činjenice, na to moramo ukazavati zbog onih zbog čije su se politike ugasili mnogi životi.

Sramotno je govoriti o nama kao o ljudima s ruba političkog spektra, o nama koji ne pripadamo ni jednom dijelu političkog spektra, naša jedina stranka je Hrvataka.

Kako ne govorite o govoru mržnje koja dolazi iz Srbije, s vrha države, od najbližih Vučićevih suradnika, politike utemeljene na velikosrpskoj politici i onoj izreci “Bit će mesa klat ćemo Hrvate.

Niste uočili kako se ovdje radi i o pozajućoj agresiji, o zločudnoj pripremi nekog budućeg rata”, dodaju.

Predsjednicu Grabar Kitarović u pismu su prozvali da krši Ustav jer dijeli građane na rubne i elitne: “Tko je po vama elita? Dezerteri, izdajnici nacionalih interesa, utajivači poreza, lažni humanitarci…?

Neshvatljivo je da s takvim prezirom govorite o ljudima koji su vam omogućuli vaš status. Vi ste vrhovna zapovjednica, a odrekli ste se svoje vojske koja je pobijedila. Ovako se nisu odnosili prema svojoj vojsci ni oni koji su gubili ratove

Duboko ste nas povrijedili i duboko produbili naše nezacjeljive rane. Od vas ubuduće očekujemo odgovornu i ozbiljnu politku kojoj će na prvom mjestu biti hrvatski interesi”, stoji u pismu, kako prenosi N1.

Udovice su na konferenciji, odgovarajući na novinarska pitanja, navele da čekaju već tri godina da ih predsjednica primi na Pantovčaku. Dodale su kako, da ih sada predsjednica i pozove, ne bi išle na Pantovčak, ali poručile su da ih predsjednica uvijek može posjetiti u njihovim prostorijama, čija su vrata uvijek otvorena.

Komentiraj