EPA/JAVIER LIZON

Groznica “Ratova zvijezda” dostiže vrhunac, premijera u Zagrebu u utorak

Groznica “Ratova zvijezda” dostiže svoj vrhunac i obožavatelji s velikim nestrpljenjem i uzbuđenjem čekaju sedmi nastavak svemirske sage pod nazivom “Sila se budi”, a slično je i u Hrvatskoj koja će premijeru imati u utorak 15. prosinca dok prve projekcije kreću 16. prosinca točno u ponoć, prije nego u SAD-u.

Da je “starwarsmanija” zahvatila i Hrvatsku pokazuje podatak da je u pretprodaji za sedmi nastavak ove popularne franšize otišlo već 25.000 ulaznica što je apsolutni rekord u pretprodaji nekog filma u zemlji.

Svjetsku će premijeru ta galaktička epopeja imati u ponedjeljak u Los Angelesu, a u SAD-u se počinje prikazivati 18. prosinca. Očekuje se astronomski prihod od prodaje ulaznice, a mnogi vjeruju da će biti najgledaniji i najunosniji film ne samo 2016. već i 2015., iako će se u ovoj godini prikazivati manje od dva tjedna.

Redatelj filma je J.J. Abrams, a uz stare glumce iz omiljenog prvog izdanja serijala iz 1977. Harrisona Forda, Carrie Fisher, Marka Hamilla i drugih koji u ovom nastavku imaju manje uloge, vidjet ćemo i nove junake koje glume John Boyega, Daisy Ridley, Oscar Isaac, Domhnal Gleeson, Adam Drover, Gwendoline Christie, Lupita Nyong’o, Andy Serkis i Max von Sydow.

Europska premijera zakazana je za utorak u Londonu.

Komentiraj