“Zbog upozoravanja na trošenje novca u MVP-u Sabljak udaljen s posla”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja žestoko je za saborskom govornicom u srijedu osudio udaljavanje s posla djelatnika Ministarstva vanjskih poslova Damira Sabljaka koji je, kaže, nedavno upozorio na protupravno trošenje novca u tom ministarstvu, na što mu je HDZ-ov Branko Bačić uzvratio da prikuplja jeftine političke poene prikazujući se “pravednikom među narodima” preko leđa jednog hrvatskog građanina.

„Damir Sabljak, hrvatski diplomat i otac dvoje djece koji je razotkrio protupravno trošenje novca u MVP-u i svjedočio pred antikorupcijskim vijećem, od petka je udaljen iz službe. Time je ministrica Pejčinović Burić poslala poruku da ako se borite protiv korupcije i za hrvatske interese bit ćete kažnjeni”, ustvrdio je Grmoja u stanci za slobodni govor u Saboru.

Rekao je i kako imamo dvije Hrvatske: „Hrvatsku Plenkovića, Jandrokovića, Burić te Sabljakovu Hrvatsku. Prva je premazana, podmazana i anacionalna, a Sabljakova je istinoljubiva i spremna na žrtvu za Hrvatsku po mjeri svakog građana”.

Grmoja je rekao da Sabljaka neće ostaviti jer bi time izdao Hrvatsku za koju se bori cijelo vrijeme, dok će se protiv Plenkovićeve i Burićkine zauvijek boriti. Uvjeren je i da će Sabljakova Hrvatska pobijediti.

HDZ-ov Branko Bačić Grmoji je poručio da je nedopustivo da govornicu koristi kako za račun jednog čovjeka koji ima problema s poslodavcem, pokušava stjecati jeftine političke poene.

„Državno odvjetništvo i USKOK odbacilo je tu kaznenu prijavu”, podsjetio je Bačić.

Grmoju je prozvao kako se za govornicom pokušava prikazivati pravednikom među narodima preko leđa jednog hrvatskog građanina.

„Bilo bi dobro da se kolega Grmoja drži one iz evanđelja ‘Ako pomažeš neka ti ne zna desnica što radi ljevica’”, poručio mu je Bačić.

Neka kolega Grmoja pomaže Sabljaku koliko god to želi, kazao je Bačić, dodajući da želi da Grmoja u tome i uspije kao i da Sabljak ostvari svoja prava, no zamjerio je načinu kojim je Grmoja „uvrijedio i ponizio političke suparnike”. „To nije dostojno saborskog zastupnika”, zaključio je.

Komentiraj