Patrik Macek/PIXSELL

GRMOJA “U Saboru više nema ustaša i partizana, ako nas HDZ ne bude uvažavao – odlazimo u opoziciju”

Saborski zastupnik MOsta Nikola Grmoja u utorak navečer gostovao je u RTL Direktu, gdje je govorio o ideji da se formira jedinica u kojoj bi bili najbolji hrvatski forenzičari, kriminalisti, porezni inspektori – nazvao ih je Orepićevim ‘nedodirljicima’ koji bi imali posebne ovlasti i odgovarali ministru unutarnjih poslova te se bavili većim kaznenim djelima.

Govoreći o Poreznom USKOK-u kaže kako Most smatra da ako nešto daje rezultate, to ne treba mijenjati. “Ministar Marić tvrdi da će porezni Uskok i pod Poreznom upravom biti jednako učinkovit. Ja se bojim da se ne ponovi situacija koju smo imali prije – da se ne ponovi da svaki područni ured porezne uprave, kad dobije informaciju da se provodi neka veća istraga, da to ne stopira. On tvrdi da to neće biti tako, da će porezni Uskok biti podvrgnut pomoćniku ravnatelja, a onda izravno ministru, da će biti jednako učinkovit. Ja se nadam da će to biti tako”, kaže Grmoja.

Dodao je kako su spremni prihvatiti ministrovu garanciju da će Porezni USKOK biti učinkoviz. “Pa valjda je interes ministra da se državni proračun puni i da ne bude poreznih prevara. Uostalom, vidjet će se, ako prođe ovaj prijedlog ministra, u idućoj godini, ako rezultati ne budu onakvi kakvi bi trebali biti – da nismo otišli u dobrom smjeru i da je potrebno vratiti stvari na staro mjesto”, poručuje.

Naglašava kako Sabor nikada nije više raspravljao o zakonskim prijedlozima nego sada. “Nema previše rasprava o ustašama i partizanima, razgovaramo o konkretnim stvarima. Mi smo uspijeli progurati naših sedam jamstava koji su mali koraci, ali pokazuju u kojem smjeru treba ići”, kaže Grmoja. Marićeva porezna reforma, dodaje, dijelom se slaže s predizbornim programom Mosta, a Grmoja smatra kako će ona sigurno potaknuti nove investicije i zapošljavanja.

“Da smo željeli biti u vlasti, mogli smo biti i nakon prošlih izbora. Možda javnost ne zna, ali nama se do zadnjeg trenutka, i već kad je pala vlada, nudilo neko novo preslagivanje. Mi smo to odbili, zahtijevali smo nove izbore, mogli smo na tim izborima proći puno lošije, da nam je bilo do fotelja”, kazao je Grmoja.

Vjeruje da je Most kroz kompromisan pristup ostvario puno onoga što je namjeravao, a to ide u korist svih građana. “Mi ćemo se truditi, dok god bude ovo vodstvo HDZ-a takvo da uvažava argumente, imamo razloga ostati u vlasti, a ako budu inzistirali na nekakvim stvarima koje su nama neprihvatljive, naravno, da uvijek postoji opcija da Most ode u opoziciju”, zaključio je Grmoja gostovanje u RTL Direktu.

Komentiraj