Patrik Macek/PIXSELL

Grmoja u Saboru prozvao Jutarnji list za medijsko manipuliranje

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja u petak je u Hrvatskom saboru prozvao Jutarnji list za medijsko manipuliranje, a njegova vlasnika Marijana Hanžekovića optužio za korištenje tog dnevnog lista za obračun s Mostom.

“Sinoć oko 19,26 sati na portalu Jutarnjeg lista objavljen je članak da se društvenim mrežama šire videozapisi kontra Mosta u Metkoviću, no nigdje u tom članku ne navodi se link na neku od društvenih mreža s takvim videozapisima“, rekao je Grmoja, koji je zbog toga zatražio stanku uoči početka saborskog glasovanja.

Grmoja je rekao da se prvi put u Hrvatskoj “jedan dnevni list otvoreno uključio u kampanju protiv jedne političke opcije u jednom gradu”. Razlog tome Grmoja vidi u tome što je prvo čitanje prošao Zakon o HRT-u kojim se Hanžekoviću, kako je rekao, namjerava uzeti desetke milijuna kuna godišnje.

“Nakon moje reakcije Jutarnji list je pokušao ispraviti tu pogrešku i izmijeniti članak, te je objavljeno da lokalni HDZ stoji iza videozapisa“, rekao je Grmoja dodavši kako “ne zna stoji li lokalni HDZ, ali je očito da stoji gospodin Hanžeković i Jutarnji list”.

Grmoja je tu objavu Jutarnjeg lista nazvao “nečuvenom” i pozvao građane da se odupru medijskim manipulacijama i da “ne daju novac za dnevne listove moćnika koji koriste neki medij za obračun s nekom političkom opcijom”.

Nećemo odustati , Zakon o HRT-u ide u drugo čitanje, a Hanžeković neće odlučivati o tome tko će voditi Metković, o tome će odlučiti građani Metkovića, poručio je Grmoja.

Komentiraj