Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja u nedjelju je izjavio kako se novim Zakonom o državnim arhivima, koji je HDZ dao u proceduru, želi se zaštititi upravo pojedince poput Šeksa.

“Oni pokušavaju zaštititi sve operativne veze službe državne sigurnosti kao što je to bio Vladimir Šeks, što je MOST-ovim prijedlogom zakona bilo sve otvoreno. Vladimir Šeks je zatvorio svoj osobni dosje, ali se nije nadao da će se naći u nekim drugim dosjeima budući da je bio operativna veza službe državne sigurnosti”, rekao je Grmoja, prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetimo, Jutarnji list je u nedjelju objavio informacije kako je jugoslavenska tajna služba imala Vladimira Šeksa na vezi. Šeks je potvrdio da ga je SDS bez njegova znanja zaveo pod kodnim imenom ‘Kolega’. “Bio je to neprekidni rat sa Službom državne sigurnosti. Istodobno sam vodio razgovore s njima, te radio na njihovoj kompromitaciji. Bile su to taktičke igre, nadmudrivanje, i u konačnici sam ja njih vukao za nos dok me 1981. nisu konačno ščepali kada mi je popustio oprez”, rekao je Šeks.

Komentiraj