Grmoja: Sabljaku ne daju na posao, zvao je policiju

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja otkrio je novinarima kako je diplomat Damir Sabljak u ponedjeljak ujutro ponovno spriječen u dolasku na svoje radno mjesto u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova te da je ovaj put svoje pravo odlučio ostvariti i uz pomoć policije, prenosi N1.

“Sabljak je ponovno pokušao doći na svoje radno mjesto, ali mu je ponovno zabranjen pristup. Odlučio je zaštiti svoje ustavno pravo na rad i ustavni poredak RH pozivom policiji prije 10-ak minuta, još uvijek ih nema i nadamo se da će doći i osigurati Sabljaku pristup njegovom radnom mjestu”, rekao je Grmoja novinarima ispred zgrade Ministarstva vanjskih poslova.

“Nevjerojatno je da Gordan Grlić Radman ne poštuje sudske preusde. Ovo samo pokazuje koliko su daleko spremni ići u zaštiti korupcije u Ministarstvu i veleposlanstvima. Tu korupciju je razotkrio Sabljak kojeg već 5 godina progone kao zvijer. Prvo ministrica Pejčinović Burić, sada i Grlić Radman. Sve njihove otpužbe su pale na sudu, ali oni ne odustaju. Pretpostavljam da korupcija koju je otkrio Sabljak nije jedina u našim veleposlanstvima i da se oni međusobno štite”, kaže politički tajnik Mosta, koji je jedan od najangažiranijih političara u slučaju Damira Sabljaka.

Sabljak je, podsjetimo, pravomoćnom presudom Visokog upravnog suda vraćen na posao, a Grmoja je ranije izjavio kako protiv odgovornih koji Sabljaku onemogućuju povratak na posao treba podići kaznenu prijavu.

Sabljak je 2018. godine prijavio korupciju i trošenje proračunskog novca u veleposlanstvima Republike Hrvatske u Washingtonu i Canberri. Nakon toga je udaljen iz diplomatske službe, a pravomoćnim rješenjem Visokog upravnog suda vraćen je u MVEP nakon četiri godine.

Komentiraj