Drugi na listi Mosta u VI. izbornoj jedinici i jedan o utemeljitelja te stranke Nikola Grmoja izjavio je u nedjelju navečer Hini kako, s obzirom na negativnu kampanju koja se vodila protiv Mosta među političkim strankama ali i u dijelu medija, mogu biti zadovoljni s 12 mandata koliko im daju najnovije izlazne ankete.

Uvjeren je i da će do kraja večeri ta brojka porasti. “Sve su političke opcije vodile kampanju protiv nas, od HDSSB-a do IDS-a, preko Čačića koji je poručivao da se Varaždinom neće upravljati iz Metkovića”, rekao je Grmoja.

Na pitanje o potpori Mosta za formiranju nove vlade, Grmoja je podsjetio na uvjete koje je Most postavio SDP-u i HDZ-u u zamjenu za podršku u Vladi. “Ako ih neće ispuniti, a do sada nisu pokazali da to žele, mi idemo u oporbu”, poručio je.

Grmoja je dodao da još uvijek ne razgovaraju o mogućoj suradnji s drugim strankama, već uživaju u izbornim rezultatima. Komentirajući poziv Narodne koalicije za suradnjom, Grmoja je kazao da se prvo trebaju ispričati. “Nakon svega što su izgovorili, posebice Stipo Gabrić Jambo i Krešo Beljak, bio bi red da se ispričaju. Bio je izrazito neprimjeren napad na mene i moju obitelj, nitko se nije ispričao iz Narodne koalicije. To je manje bitno, bitna su sad jamstva koja je Most dao. Vidjet ćemo što će se događati s drugim opcijama”, poručio je.

Kaže i kako je prvi korak na HDZ-u i SDP-u, te zaključio kako im pozicije nisu na prvom mjestu, već su to promjene.

Vođa Mosta, Božo Petrov, došao je u izborni stožeru Mosta u Zagrebu nešto iza 20 sati u pratnji supruge Maše, praćen burnim pljeskom okupljenih članova i simpatizera Mosta.

Komentiraj