HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

GRMOJA “Prvi ću zahtijevati da se Petrov pozove za svjedoka”

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u četvrtak je još jednom komentirao budući rad jučer osnovanog Istražnog povjerenstva za Agrokor. “Mislim da ćemo se danas baviti dinamikom rada Povjerenstva, to neće biti lako s obzirom da velike stranke žele diskreditirati jedna drugu, a ne rješiti slučaj Agrokor, a to nam treba biti u fokusu”, rekao je Grmoja za N1 televiziju.

Naglašava da ne bi bilo loše kao prvog svjedoka pozvati Ivicu Todorića, s obzirom da se ‘najavljuju uhićenja na temelju izvida’. “Ali, kazneni postupak oko Todorića nema veze s Povjerenstvom jer ćemo mi pokušati otkriti tko je zakazao i tko je omogućio sve ovo, a nećemo se baviti bilancama”, rekao je Grmoja.

Kaže da će prvi zahtijevati da se kao svjedok pozove Božo Petrov, koji je, kaže Grmoja, detaljno pisao i govorio za razliku od drugih koji su izbjegavali odgovore. “Mi smo još u travnju podnijeli prijave protiv HANFA-e i HNB-a, svakako trebaju doći čelni ljudi, volio bih vidjeti sve ministre financija, NIkicu Valentića… oni moraju odgovoriti na sva pitanja. Svakako Ramljak i Plenković jer su se bavili lex Agrokorom i svime nakon njega i to treba ispitati”, odgovorio je na pitanje koga će pozvati za svjedoke.

Na kraju je rekao da će propitivati dogovornost Andreja Plenkovića. “Ako je netko odgovoran onda je to on jer je sam uvlačio ministra Marića u probleme. Poslao ga je na sastanak i do danas to nije demantirao. Ne znam o čemu su pričali, nismo ni znali za to do objave u blogu”, zaključio je politički tajnik Mosta.

Komentiraj