HINA / Denis CERIĆ

Grmoja proziva HDZ-ovce, Most napustio sabornicu

Zastupnik Nikola Grmoja (Most) u ponedjeljak je, nakon što je Hrvatski sabor donio Državni proračun za iduću godinu, prozvao vladajuće za “skandalozno” ponašanje i time potaknuo međusobne prozvike Mostovih i HDZ-ovih zastupnika, nakon čega su se Mostovci povukli iz sabornice.

Grmoja je zatražio stanku kako bi se njegov Klub konzultirao oko “skandaloznog ponašanja” vladajućih koji su, kaže, odbili sve Mostove amandamane i nije ih bilo u petak kad se raspravljalo o njima.

Osim toga, dodao je, građani danas ne znaju o čemu se uopće glasovalo, ne znaju da je Imoćanin Ante Babić (HDZ) glasovao protiv spoja Imotskog na auto-cestu, da je Triljanin Ivan Šipić (HDZ) glasovao protiv OŠ Pavla Vučkovića u Sinju, a Miro Kovač (HDZ), izabran u 9. izbornoj jedinici, protiv bolnice u Kninu, spoja na auto-cestu, Ivan Ćelić (HDZ) protiv spoja Metkovića, Branko Bačić (HDZ) protiv svih amandmana za Korčulu.

Grmoja: Most se povlači iz sabornice

Odbili ste amandmane građana, mi nećemo u tome sudjelovati, povlačimo se iz sabornice, rekao je Grmoja.

Miro Bulj (Most) je “predbacio” Grmoji da je povrijedio Poslovnik, pitajući ga od kud mu pravo tražiti da narod zna kako su glasovali njegovi zastupnici.

Poslovnik je napravljen da narod to ne zna, zašto bi on znao da Petar Škorić (HDZ) nije glasovao za obnovu stadiona Poljuda, zapitao se Bulj.

Nikada nećete biti beskorisni, uvijek možete poslužiti kao loš primjer, uzvratio je mostovcima jedan od prozivanih Ivan Šipić.

Miro Kovač pak predlaže da Sabor uvede nagradu za igrokaz, pa nagradi Bulja i Grmoju.

“Kolega Kovač, znate što vas čeka – opomena”, uz osmjeh mu je uzvratio predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Komentiraj