Novinare je danas zanimalo koja je uloga Nacionalnog vijeća MOST-a u odnosu na to da će Most kao stranka danas izabrati šefa stranke i predsjedništvo. Zastupnik MOST-a Nikola Grmoja pokušao je odgovoriti na to pitanje.

“Mi jesmo stranka, ali ostajemo nacionalna platforma nezavisnih lista”, objasnio je Grmoja na skupštini te stranke koja na izbornom saboru bira stranačko vodstvo.

“Mi nismo klasična politička struktura. Na nivou stranke donosit ćemo odluke, no Most je i dalje dio nacionalne platforme koja potiče razvoj i suradnju s nezavisnim listama i kandidatima”, rekao je Grmoja dodajući da namjerno nisu išli na jačanje i širenje stranke na štetu lista koje surađuju s Mostom.

Dao je primjer Dubrovnika gdje su dobili ponudu za otvaranje podružnice.

“Nitko neće biti ovdje od stranačkih šefova. Mi nismo išli na druge skupštine pa nismo ni zvali da drugi dođu kod nas. I tako pokazujemo da samo drugačiji”, naglasio je Grmoja.

Ines Strenja Linić rekla je novinarima da će stranačko tijelo Mosta, odnosno Glavni odbor te stranke, donositi odluke u suglasnosti s Nacionalnim odborom.

Podsjetimo kako se u Mostu provode izbori. Božo Petrov ipak je dobio protukandidata, Roberta Postaja, člana Mosta iz Zagreba. Čini se da je to za sada jedini protukandidat. Inače, Postaj je konzultant i fizičar. Prema vlastitoj biografiji direktor je tvrtke Zaslon koja se bavi projektantskim uslugama. Rođen je u Hamburgu.

Komentiraj