Grmoja optužio Plenkovića: “Imam dokaze da je direktno zapovijedao DORH-u, neka mi Sabor skine imunitet”

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja u srijedu je u gostovanju na N1 televiziji teško optužio premijera Andreja Plenkovića navodeći da ima dokaze da je predsjednik Vlade zapovijedao DORH-u.

“Pozivam Hrvatski sabor da mi skine imunitet, a ja s ovog mjesta na vašoj televiziji tvrdim da je Andrej Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. Za to imam dokaze”, rekao je Grmoja i nastavio: “Neka me tuži i DORH, za klevetu i Andrej Plenković, spreman sam odgovarati, a svoje kolege u Saboru pozivam da mi skinu imunitet”.

Kazao je da ima određene dokumente ‘koje je proslijedio’. Objasnio je da se s njima “ništa ne događa”, zbog čega, kako je rekao, “zato ovo i čini”.

“Imam e-mail u kojem Loreta Bertoša-Kušen organizira prijevaru i moli da se, suprotno pravilniku Ministartstva vanjskih poslova, omogući da bude protupravno raspoređena, čime je omogućila sebi protupravnu korist”, kazao je Grmoja.

Potom je rekao da je DORH odbacio prijavu istog dana kad je premijer Plenković rekao da ‘takve pretpostavke ne vode ničemu’.

“Skandalozno je da premijer na dan kada (zamjenica) državnog odvjetnica podnozi zahtjev za razrješenjem, jer je kod njenog supruga pronađeno 4,5 milijuna kuna, da on šalje poruku da je sve u redu s radom DORH-a, s radom institucija, porezne uprave, koja nikada nije istraživala nesrazmjer imovine Barišića”, rekao je Grmoja

Komentiraj