Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u ponedjeljak je u Metkoviču održao konferenciju za novinare, na kojoj je odgovorio na izjavu predsjednika HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića, koji ga je nazvao ‘kavanskim revolucionarom’.

Grmoja je rekao da je jedina revolucija koju zagovara ona da građani na lokalnim izborima 21. svibnja kažu ‘ne’ Todoriću, Valentiću, Greguriću, Šeksu i Plenkoviću. “Želim da Plenković izađe pred građane i prizna da je izazvao ovu krizu štiteći kriminal u Agrokoru”, kazao je Grmoja.

Naglasio je da je Most krenuo u razotkrivanje svih arhitekata ‘ovakve kriminalne Hrvatske’. “Sve gradove koje smo vodili, vodili smo odgovorno, nametnuli nove i poštenije standarde. Tako smo htjeli voditi i Hrvatsku”, dodao je Grmoja.

Podsjetimo, Plenković je u razgovoru za Radio Dalmaciju komentirao je odnose HDZ-a i Mosta. “Od mene nećete čuti ni jednu lošu riječ o kolegama iz Mosta. Ne možemo imati dvije Vlade u jednoj. Vlada mora biti jedna i jedinstvena. A ne da netko misli da odgovara više šefu svoje stranke nego predsjedniku Vlade. Ta priča ne ide. Meni nabacivati retoriku koja kaže da smo mi sa Pupovcem i sa Sauchom. Mislite da je to nešto normalno za reći. Dakle, taj Most je bio u partnerstvom i sa HDZ-om i sa manjinskim zastupnicima od prvoga dana. A sada im je to neki problem. Meni nije”, rekao je.

“Kad malo detaljnije pogledate, ima velik broj zastupnika koji nisu spremni novim izborima. Ja bih tu stavio točku. Drugo je to kad ovakav neviđeni pritisak kakav je radio kavanski revolucionar Grmoja, prozivajući ljude, ili kandidat ovdje za župana, moj matematičar Bauk koji nije dobro zbrojio, kada takav pritisak radite na zastupnike, onda su ljudi u šahu, strah ih je. Takav pritisak HDZ ne radi”, zaključio je Plenković.

Komentiraj