GRMOJA ODGOVORIO BELJAKU “Izgleda da u HSS-u moraš nešto ukrasti da bi dobio poziciju u vrhu stranke”

HINA/ Daniel KASAP

Nikola Grmoja u nedjelju je preko Facebooka komentirao gostovanje novog šefa HSS-a Kreše Beljaka u HRT-ovoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’. Beljak je u nekoliko navrata napao MOST nezavisnih lista.

“Još mogu shvatiti da se Krešo Beljak vadi na loše društvo kada je u pitanju pravomoćna osuđujuća presuda za provale u automobile, makar je s tadašnjih 28 godina morao biti dovoljno zreo da rasudi koliko je to loše. No, moram primijetiti da Krešo Beljak očito i dalje voli loše društvo pa nas napada po receptu svog stranačkog kolege Jambe”, napisao je Grmoja.

“Prvo je Beljak krenuo s pričom kako je on gradonačelnik velikog Samobora, a mi smo tamo neki bezveznjaci iz malenog Metkovića, pritom nadasve slučajno zaboravivši spomenuti da je on na vlast došao uz pomoć SDP-a, dok je Most autentična priča boraca protiv postojećeg establišmenta, borba ljudi koji su lokalne moćnike pobijedili sami”, dodaje.

Grmoja ističe i da ne zna je li Beljak svjestan da je Jambi potvrđena optužnica DORH-a i da je u tijeku suđenje zbog 666.000 kn gradskog novca za koji je oštetio skromnu gradsku blagajnu. Napominje da je taj novac Jambo iskoristio ‘za kupovinu maslina koje su se dijelile u parlamentarnoj kampanji tog istog HSS-a kojeg gospodin Beljak tako nadmeno reklamira kao poštenu alternativu’.

“Izgleda da u HSS-u moraš nešto ukrasti da bi dobio poziciju u vrhu stranke. Ili novac iz gradskog proračuna ili barem kazetofon. Gospodinu Beljaku poručujem da mu neće uspjeti oslabiti poziciju Mosta i našu želju za istinskom promjenom. Istom onom promjenom koja je srušila njegovog prijatelja Jambu i koju je njegova stranka, nekad veliki HSS, propustila napraviti, postavši sićušni saveznik velikih stranaka i tuđih interesa”, poručuje.

Grmoja skandaloznim smatra da se u posljednje vrijeme žestoko napada hrvatskoh premijera, pogotovo uzeći u obzir činjenicu da je HSS formalno dio Domoljubne koalicije. “Znamo da gospodin Orešković nema tako impresivan CV kao on i Jambo, ali ipak bi mu trebao pružiti barem deklarativnu podršku. Što se tiče političkog legitimiteta premijera on ga crpi iz ruku koje mu daju podršku u Hrvatskom saboru, a jedna od tih ruku je i HSS-ova. Vrijeme je da Beljak i HSS objasne kako mogu davati podršku premijeru u Saboru, a onda u pitanje dovoditi njegov legitimitet”, zaključuje Nikola Grmoja.

Komentiraj