Grmoja objavio mail: “Evo dokaza za prevaru i izvlačenje novca u veleposlanstvima”

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja u petak je na svom Facebook profilu objavio fotografiju e-maila za kojeg je prije nekoliko dana ustvrdio da pokazuje da Loreta Bertoša-Kušen organizira prijevaru i moli da se, suprotno pravilniku Ministarstva vanjskih poslova, omogući da bude protupravno raspoređena, čime je omogućila sebi znatnu imovinsku protupravnu korist.

Grmoja je, podsjetimo, prije nekoliko dana, gostujući na N1 televiziji, teško optužio predsjednika vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića ustvrdivši da je direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. “Pozivam Hrvatski sabor da mi skine imunitet, a ja s ovog mjesta na vašoj televiziji tvrdim da je Andrej Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. Za to imam dokaze”, rekao je Grmoja u programu N1.

“Ja odgovorno tvrdim da je Plenković upravljao odlukama DORH-a, da je DORH donio jednu odluku koja nije bila temeljena na činjenicama i argumentima, da je odbacio kaznenu prijavu u kojoj nikoga nije ispitao, čak ni podnositelja prijave. A jedini svjedok, sugovornik za odbacivanje kaznene prijave, je čovjek koji je prijavljen za korupciju. To pokazuje kako radi naš DORH. Ali tu Andrej Plenković štiti svoje prijatelje iz Ministarstva vanjskih poslova”, dodao je.

Potom je u četvrtak na Facebooku objavio da je podnio zahtjev za skidanje saborskog imuniteta. “Podnio sam zahtjev za skidanje imuniteta kako bi me Plenković i DORH mogli kazneno goniti ako smatraju da sam iznio bilo što neistinito. Smatram kako predsjedniku Vlade Republike Hrvatske gospodinu Plenkoviću i službenim osobama u DORH-u treba omogućiti pravo na pravnu zaštitu dostojanstva i vjerodostojnosti ukoliko smatraju da sam u jučerašnjem nastupu iznio ikakvu neistinu odnosno klevetu. U smislu navedenog podnosim zahtjev za skidanje vlastitog imuniteta zastupnika u Hrvatskom saboru”, napisao je, između ostalog, Grmoja.

Njegovu najnoviju objavu u nastavku prenosimo u cijelosti, uz fotografiju navodnog maila.

“EVO DOKAZA ZA PREVARU I IZVLAČENJE NOVCA U NAŠIM VELEPOSLANSTVIMA

Evo e-maila u kojem je žena veleposlanika Kušena sastavlja plan prevare da joj se izda fiktivno i protupravno rješenje za rad u konzulatu u Sydneyu, iako tamo nije boravila nego je bila sa suprugom u Canberri.

Nekoliko diplomata je sudjelovalo u provedbi tog plana i na kraju joj je protuzakonito izdano rješenje o fiktivnom rasporedu na mjesto gdje uopće nije radila ni boravila. Svo vrijeme je bila sa suprugom u Canberri a iz konzulata u Sydneyu joj je konzul Petrušić svakog mjeseca uplaćivao oko 20.000 kn, a ukupno joj je isplaćeno nezakonito oko pola milijuna kn.

Unatoč ovim dokazima i javnom priznanju inspektora Božića pred Antikorupcijskog vijeća da su prekršeni pravilnici, DORH je bez istrage odbacio kaznenu prijavu diplomata Damira Sabljaka. To su napravili isti dan kad je Plenković javno uputio zastrašujuću poruku DORH-u da odbaci tu kaznenu prijavu!

Do dan danas DORH odbija dostaviti uvid u rješenje o odbačaju kaznene prijave Antikorupcijskom vijeću Sabora, ali i diplomatu Sabljaku koji ju je i podigao”, napisao je Grmoja.

PHOTO: Nikola Grmoja/Facebook

EVO DOKAZA ZA PREVARU I IZVLAČENJE NOVCA U NAŠIM VELEPOSLANSTVIMA Evo e-maila u kojem je žena veleposlanika Kušena…

Posted by Nikola Grmoja on Friday, October 9, 2020

Komentiraj