Grmoja objavio da je podnio zahtjev za skidanje imuniteta u Saboru

Saborki zastupnik Mosta nikola Grmoja u četvrtak je, kako je i najavio, podnio zahtjev za skidanje imuniteta. Na društvenoj mreži Facebook objavio je fotografiju zahtjeva, a njegovu objavu u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Podnio sam zahtjev za skidanje imuniteta kako bi me Plenković i DORH mogli kazneno goniti ako smatraju da sam iznio bilo što neistinito.

U jučerašnjem nastupu na N1 televiziji s punom odgovornošću sam prozvao predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića da je 19.09.2018. iskoristio svoju političku moć i utjecaj radi pritiska na DORH.

Naime, nakon mog pitanja predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću o predstavci g. Damira Sabljaka, u kojoj je g. Sabljak upozorio na protupravno trošenje novca u našim veleposlanstvima, predsjednik Vlade je iz Sabora poslao zastrašujuću uputu DORH-u da „takve predstavke ne vode ničemu“.

DORH je istog dana izdao rješenje o odbačaju kaznene prijave podnesene 11.10.2017. iako je u kaznenoj prijavi dokumentirano da su službene osobe planiranim protupravnim radnjama isplaćivale državni novac u diplomatskim predstavništvima u Australiji i SAD-u. Kaznenu prijavu je DORH odbacio bez da je ispitao podnositelja kaznene prijave gospodina Sabljaka i to na temelju iskaza prvoosumnjičenog u ovoj aferi.

Osnovanost dokumentiranih sumnji o izravnoj sprezi predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Plenkovića i DORH-a sam potkrijepio, između ostalog, i dokumentima koje sam prije nekoliko dana dostavio svim klubovima zastupnika u Hrvatskom saboru.

U svjetlu navedenog smatram kako predsjedniku Vlade Republike Hrvatske gospodinu Plenkoviću i službenim osobama u DORH-u treba omogućiti pravo na pravnu zaštitu dostojanstva i vjerodostojnosti ukoliko smatraju da sam u jučerašnjem nastupu iznio ikakvu neistinu odnosno klevetu.

U smislu navedenog podnosim zahtjev za skidanje vlastitog imuniteta zastupnika u Hrvatskom saboru”, napisao je Grmoja.

PODNIO SAM ZAHTJEV ZA SKIDANJE IMUNITETA KAKO BI ME PLENKOVIĆ I DORH MOGLI KAZNENO GONITI AKO SMATRAJU DA SAM IZNIO BILO…

Posted by Nikola Grmoja on Thursday, October 8, 2020

Javio se Grmoja, kaže da je odlučio tražiti skidanje imuniteta

Komentiraj