Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u petak je izjavio kako u Mostu “nemaju nikakvih problema” s inicijativom SDP-a za osnivanje saborskog saborskog  istražnog povjerenstva za Agrokor, ali i poručio kako ni SDP-ove vlade koje su osam godina vladale Hrvatskom ne mogu biti izuzete od odgovornosti za ovo što se događa u Agrokoru.

“Imali su i ministra financija u proteklom razdoblju i nisu zaustavili ovo što se dogodilo. Prisjetimo se da je Zoran Milanović 2014., kad je Agrokor preuzeo Mercator, izjavio kako je to izvrstan potez i čestitao gospodinu Todoriću. A to je bio jedan od poteza koji su doveli do svega ovoga. Tako da mi s istražnim povjerenstvom nemamo nikakvih problema. Što se tiče odgovornosti svih koji su odgovorni za ovu situaciju, želim da odgovaraju. Naš zastupnik Bulj prozvao je HNB i HANFA-u za nereagiranje i morat će odgovore dati Vujčić i čelni čovjek HANFA-e”, rekao je Grmoja novinarima u Saboru.

Želim da se ispita i one koji pokreću povjerenstvo, jer su neki od njih odgovorni za ovu situaciju

Upitan kako tumači SDP-ovu inicijativu za opoziv ministra financija Zdravka Marića odgovorio je kako nije za presude prije bilo kakve istrage. “Želim da se sve ispita, pa i one koji pokreću istražno povjerenstvo. Neki od njih zasigurno su odgovorni za ovu situaciju u Agrokoru”, istaknuo je Grmoja.

Naglasio je kako će svi oni odgovorni i kojima se dokaže da su imali nekakvu ulogu u svemu što se događalo u Agrokoru morati snositi odgovornost. “Valjda je prvi korak to istražno povjerenstvo”, ustvrdio je.

Na pitanje zašto se izbjegava izjasniti ima li ministar Marić povjerenje Mosta ili ne, odgovorio je: “Mi smo glasovali za njega kao ministra, a vrijeme će pokazati je li on odgovoran i može li i dalje imati to povjerenje”.

Komentiraj