GRMOJA O UHIĆENJIMA: “Ovo nije najava borbe protiv korupcije, to je predizborni trik”

Politički tajnik MOST-a Nikola Grmoja u petak je za N1 komentirao današnja uhićenja, među kojima je bivša HDZ-ova gradonačelnica Knina Josipa Rimac te predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, samo predizborna strategija Andreja Plenkovića kojom želi pokazati sebe kao predvodnika borbe protiv korupcije.

“Nakon što je Vlada potvrdila glavnu državnu odvjetnicu te smo ušli u finiš kampanje, imamo uhićenja… Plenković će to lako prikazati kao da nema veze s tim, kao što se riješio Kujundžića i doveo Beroša, koji je postao heroj – drži se toga da naš narod ima kratko pamćenje”, rekao je Grmoja.

Dodao je da su bili silni pritisci da se ubrzaju stvari oko izgradnje vjetroelektrane kod Knina Krš-Pađene, s kojom su i povezana današnja uhićenja, dok je Most još bio u sastavu Vlade.

“Zbog tog projekta je svim građanima poskupila struja jer svi plaćamo naknadu za električnu energiju i investicije – za koje bih rekao da hrvatski građani nemaju velike koristi od njih – ništa za gradnju vjetroelektrana se ne proizvodi u Hrvatskoj”, rekao je Grmoja i dodao: “Svi su radili na tome da dođe do realizacije tog projekta, da bi sad odjednom Plenković rekao da idemo u borbu protiv korupcije”.

Kaže kako se ne radi o najavi borbe protiv korupcije, već oredizbornom triku. “ako bi se moglo dogoditi da ne bude pravosudnog epiloga”, smatra.

Komentiraj