GRMOJA “Njonjo nije uvreda već karakteristika”

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja žestoko se u četvrtak navečer verbalno sukobio s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem. Jutros je u Saboru komentirao sukob.

“Sve što sam sinoć rekao, iza toga stojim. Znam da sam ja najveća smetnja HDZ-u. Nemam oraha u džepovima, nemam repova, ne mogu me ni na koji način zaustaviti. Mogu samo nasrtati na mene, vrijeđati me. Sve sam to mirno prihvatio i ovdje sam da se borim za interes hrvatskog naroda. HDZ iz odluke u odluku izdaje nacionalne interese. Predsjednik Sabora je saborskim službama naložio da maknu naslov konferencije koju ćemo održati. Očito nas se jako boje, a imaju i zašto”, rekao je Grmoja za N1.

Govorio je potom o uvredama koje je razmijenio s predsjednikom Sabora. “Njonjo nije uvreda, to je karakteristika. Njome se najbolje opisuje servilnost Gordana Jandrokovića dok je bio ministar vanjskih poslova i nije radio za hrvatske interese. Tako ga zovu i mnogi mediji. On je meni uputio mnogo težu uvredu, ali ja ne jaučem i ne cvilim. Nikad nisam tužio nikoga zbog nečeg što mi je rekao, a meni stiže mnogo tužbi. Ponosan sam da mi je netko poput Gordana Jandrokovića rekao da sam smeće. Ne očekujem ispriku. Jedina isprika koju bih volio vidjeti od njega i HDZ-a je isprika hrvatskom narodu”, poručio je.

Podsjetimo, Mostov Nikola Grmoja žestoko je reagirao na odbijanje prijedloga Mosta o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa (IGP),odnosno o proglašenje svih suverenih prava koje Hrvatska ima prema Konvenciji UN-a o pravu mora iz 1982.

“Od lažnih domoljuba nismo ništa drugo ni očekivali, ponovno ste odigrali za Angelu Merkel i Deutsche Telekom, te Tajanija”, grmio je Grmoja u Saboru.

“Ali što očekivati od Branka Bačića koji je nosio crne torbe u aferi Fimi Media, od čovjeka za kojeg je Wikileaks kazao, za Gordana Jandrokovića Njonju koji je radio protiv hrvatskih interesa u BiH, što očekivati od Josipa Borića …”, nastavio je Grmoja da bi mu usred monologa predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković isključio mikrofon.

“Stani govoriti sada … čuj… prestanite molim Vas … prestanite… čujte dragi kolega Grmoja, reći da ste smeće je malo”, poručio je Grmoji na kraju Jandroković.

Komentiraj