HINA/ Dario GRZELJ

GRMOJA “Ne vidim instrumente kojima bi HDZ opstruirao rad Povjerenstva”

Politički tajnik Mosta i član saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor Nikola Grmoja u utorak je gostovao u studiju N1 televizije, gdje je komentirao rad Povjerenstva.

Prva sjednica najavljena je za 3. studenog, a već su počele tvrdnje kako će Povjerenstvo morati prestati s radom čim se pokrenu istrage u Agrokoru. “Ne vidim instrumente kojima bi HDZ opstruirao rad Povjerenstva. Ako se pokrene istraga ili sudbeni postupak koji se tiču neke od točaka, jednostavno trebamo prekinuti rad po toj točki, a nastaviti s radom po ostalim točkama”, rekao je Grmoja.

Dodao je da će ponovno morati pred Sabor jer su HDZ i SDP napravili pogrešku i nisu izabrali potpredsjdnika Povjerenstva. “Razgovarat ću danas s SDP-om da onda možda i izbacimo točku o lažiranju bilanci pa HDZ neće imati razloga da bude protiv Povjerenstva”, kazao je. Upravo je on bio predložen za potpredsjednika Povjerenstva, čemu se, kaže, žestoko suprostavio HDZ. Potom je predsjednik Povjerenstva Orsat Miljenić rekao da HDZ ne može imati većinu u Povjerenstvu, kao i dvije funkcije – tajnika i potpredsjednika, te je predložio da Brkišć bude potpredsjednik a Grmoja tajnik.

Za kraj je Grmoja poručio kako je za njih ministar financija Zdravko Marić ‘gotova priča’ te kako traže odgovornost premijera Andreja Plenkovića.

Komentiraj