Grmoja: “Govori se da nema oporbe, oporbe ima, ujedinili smo se i isplanirali daljnje korake”

Saborski zastupnik Mosta, Nikola Grmoja komentirao je potez oporbe, koja je u četvrtak navečer u Saboru prekinula raspravu o kandidatu za glavnog ravnatelja HRT-a.

“Postoji nekakav prag tolerancije oporbe i jasno je da se dulje vrijeme HDZ i koalicijski partneri ponašaju samovoljno. Oni su prekjučer odlučili maknuti važnu točku, a to je strategija borbe protiv korupcije, dan prije presude gdje je na Vrhovnom sudu potvrđena odgovornost HDZ-a za aferu Fimi media. Očito su imali neke informacije”, rekao je Grmoja za N1.

Pupovac komentirao ujedinjenje oporbe u Saboru: “Sada su moguća dva scenarija”

“To nije sve. Oni su na silu stavili točku imenovanja glavnog ravnatelja HRT-a. Svi znamo da je cjelokupan izbor Šveba na čelo HRT-a pun netransparentnosti, protuzakonit, protustatutaran i protuposlovnički, jer su ga na Odboru za medije išli progurati, a dvoje iz vladajuće većine nije bilo tu. Kako je rekla naša zastupnica Marija Selak Raspudić, deponirali su svoja tijela, iako ih nije bilo”, rekao je Grmoja.

Najavio je i daljnje poteze oporbe.

“Ja samo mogu reći, mnogi analitičari su posljednjih dana govorili da u Hrvatskoj nema oporbe, oporbe ima, to što su određene stranke imale svoje probleme, ne znači da cijelo vrijeme u Saboru nije bilo snažne i konstrutivne oporbe HDZ-u. Oporba se ujedinila, isplanirali smo daljnje korake. Učinit ćemo sve što možemo da to zaustavimo, takav čovjek ne može doći na čelo javnog servisa”, rekao je Grmoja, kritiziravši i program HRT-a.

Komentiraj