Politički tajnik mosta i saborski zastupnik te stranke Nikola Grmoja u utorak je izjavio kako je telefonom primio prijetnje Miri Bulju, njegovom stranačkom kolegi, koji je danas na sjednici Sabora prozvao supruga kandidatkinje za ministricu vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić da ‘gura’ štetan projekt termoelektrane na Cetini preko svojih tvrtki.

“Projekt je neodrživ i štetan. To je privatni projekt u koji je uloženo 5 milijuna eura, a nositelji projekta, tvrtke MCC i Vrdovo reverzibilne hidroelektrane, u vlasništvu su i suvlasništvu Zorana Burića koji je direktor tvrtke MCC ekskluzivne nekretnine. Svojedobno je rekao da ima podršku brojnih državnih institucija te da mu je državni ured za imovinu spreman mu je prepustiti i državno zemljište”, rekao je u Saboru Bulj.

” Upravo sam dobio poziv od Ivana Poparića Kane, kojeg ne znam ali sam čuo da je jedan od lobista tog štetnog projekta. Upozorio me da kažem kolegi Bulju da prestane govoriti protiv tog projekta, jer ako ga se ‘on uhvati neće znati hoda li naprijed ili se vraća natrag”, izjavio je Grmoja dodajući da mu je rečeno da će pozivatelj progovoriti i o ratnom putu Mire bulja, kao i o dijagnozi PTSP-a.

Grmoja navodi da je Bulj jutros očito ‘pogodio u pravu metu’. Grmoja očekuje da Ivana Poparića Kanu policija privede na bar pet dana, “kao i one koji su vrijeđali državnu tajnicu Janicu Kostelić”, a iako Bulj kaže da mu to ne treba, očekuje i da će dobiti zaštitu.

Komentiraj