HINA

Grmljavinsko nevrijeme i tuča “potopili” Split

Veliko nevrijeme, kiša s tučom, koje je u utorak navečer  pogodilo Split i u samo nekoliko ga minuta “potopilo” izazvalo je brojne poteškoće u prometu, te poplave u prizemnim i podrumskim prostorima, doznaje se u Županijskome vatrogasnom-operativnom centru.

Tuča je padala nekoliko minuta nakon čega se tlo u Splitu zabijelilo kao da je pao snijeg. U Splitu je palo 27 litara po kvadratnom metru, a nešto manje i u brojnim okolnim općinama i gradovima. Brojna vozila koja su se u tom trenutku našla na cesti zaustavila su se dok ne prođe tuča i bujica koja se stvarala na kolniku.

Vatrogasci, pripadnici DVD- a Split i Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita, zbog tog su nevremena bili primorani jučerašnje kasno popodne i noć provoditi u tehničkim intervencijama. Ne samo sinoć već danima vatrogasci ispumpavaju vodu i iz garaže nekadašnjeg Hotela Marjan na Dražancu koja je poplavila zbog velike količine kiše.
Najveće poplave zabilježene su u Lori, na Kmanu, Poljudu i Čulića dvorima gdje je razina vode dosezala od 20 do 40 centimetara zbog čega su vatrogasci cijelu noć bili na terenu. Na Poljudu je poplavljena teretana i bazeni, u Šibenskoj ulici obiteljska kuća, na Mažuranićevom šetalištu drvarnica, a zabilježen je prodor vode i u Pomorskoj policiji.

Komentiraj