Grlić Radman putuje u SAD na Opću skupštinu UN-a i susrete s Hrvatima

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovat će na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda, a posjet SAD-u iskoristit će i za niz bilateralnih sastanaka te posjet hrvatskoj zajednici u New Yorku, Pittsburghu i Chicagu.

Grlić Radman će u SAD-u boraviti od 19. do 25. rujna, priopćeno je u petak iz ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Posjet New Yorku započet će svetom misom u župi sv. Ćirila i Metoda i susretom s hrvatskom zajednicom.

Na Općoj skupštini UN-a sudjelovat će od 20. do 23. rujna, a na marginama tog događaja susrest će se s nizom kolega iz Europe i svijeta, priopćio je MVEP.

U New Yorku će šef hrvatske diplomacije sudjelovati na sastancima o osiguravanju poštivanja međunarodnog humanitarnog prava, aktualnim izazovima vezanim uz demokraciju, o važnosti multilateralnog pristupa pri rješavanju aktualnih svjetskih problema te situaciji u Afganistanu.

Sudjelovat će i na sastanku ministara vanjskih poslova država članica Europske unije, s fokusom na situaciju u Afganistanu.

Ministar 23. rujna putuje u Pittsburgh gdje će se susresti s predstavnicima Hrvatske bratske zajednice, a dan kasnije put u SAD završava u Chicagu gdje će se susresti s predstavnicima gradskih vlasti te hrvatske zajednice, kao i posjetiti obližnje sveučilište Notre Dame u Indiani.

Komentiraj