GRLIĆ RADMAN “Mogli bi dobiti odgovarajući resor koji bi odgovarao našim interesima”

Autor:

Marko Prpic/PIXSELL

Gost Dnevnika televizije N1 bio je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. Osvrnuo se na današnji posjet izabrane predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen i istaknuo koji su njegovi prioriteti do kraja mandata.

“Posjet Ursule von der Leyen bio je sjajan. Ona je kultiviranim emocijama pokazala oduševljenje. U konstruktivnom dobrom razgovoru hvalila je Hrvatsku kao uzor. Nije rekla konkretno kojim zemljama, ali je dala na razmišljanje”, istaknuo je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Kada je riječ o načinu njezina izbora na mjesto predsjednice EK istaknuo je kako se premijer Andrej Plenković zalagao za ono što je u EPP-u dogovoreno, a to je podržati spitzenkandidata Manfreda Webera. Kaže da je nakon prijedloga da socijalist Frans Timmermans bude na čelu EK i Angela Merkel shvatila da se europski problemi rješavaju na europskom tlu pa su kasnije svi podržali Ursulu von der Layen na čelu Europske komisije.

“Svatko može dobiti dio kolača u Europskoj uniji. Činjenica da gospodin Plenković 20. studenoga organizira kongres EPP-a na koji će doći i predsjednica EK znači dosta jer se želi istaknuti uloga HDZ-a u proeuropskom putu.”

O hrvatskom kanadidatu ili kandidatkinji za europskog povjerenika kaže da imaju dosta vremena do 26. kolovoza istaknuti kandidata.

“Sudeći po njihovom razgovoru (Ursule von der Leyen i Andreja Plenkovića) danas mislim da postoji dobro razmišljanje i osjeća se da bi mogli dobiti odgovarajući resor koji bi odgovarao našim interesima, a mi bili dominatni važnim resorom unutar Europske komisije”, kaže Radman, ali ne otkriva koji bi to resor mogao biti.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.