GRLIĆ RADMAN ‘Imenovanje veleposlanika je redovna procedura’

Ministar vanjskih i europskih poslova, Gordan Grlić Radman komentirao je najavljeno hitno održavanje sjednice spomenutog odbora oko imenovanja novih veleposlanika u Berlinu i Beogradu.

Ministar je rekao da se radi o redovnoj proceduri “samo dva veleposlanička mjesta”, te da su ostalo “špekulacije”, javlja N1.

“Svi su veleposlanici otišli. To je redovna procedura. Vakantno je mjesto u Berlinu, a ako tamo ode jedan od najboljih hrvatskih diplomata, onda moramo upotpuniti i njegovo mjesto”, kazao je Grlić Radman.

SDP-ov Joško Klisović vidi nekorektnosti u tome što se po pitanju veleposlanika ne konzultira novoizabranog predsjednika.

“Jednu stvar koju vidim nekorektnom, to je da nema nikakvih konzultacija o pitanju imenovanja veleposlanika u ovoj fazi kada je novi predsjednik izabran u Republici Hrvatskoj s tim predsjednikom. Predsjednik Milanović će sljedećih pet godina sukreirati vanjsku politiku, uključujući kadrovsku politiku u diplomaciji, prema tome, minimum korektnosti nalaže da se s njim koordinira svako imenovanje otkad je on imenovan”, smatra Klisović.

Komentiraj