Grlić Radman: “Hrvatska želi vidjeti BiH kao buduću članicu Europske unije, to je jedini način stabilnosti”

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman u dvodnevnom je posjetu Bosni i Hercegovini i tom je prilikom naglasio važnost ulaska Bosne i Hercegovine u EU.

“Hrvatska želi vidjeti BiH kao buduću članicu Europske unije jer to je jedini način osiguranja stabilnosti na ovom području i u tomu će BiH imati svu našu moguću potporu”, rekao je Grlić Radman.

Pomaganje susjednoj državi ustavna i moralna obveza Hrvatske

“BiH je naš najvažniji susjed, zemlja s kojom dijelimo 1100 km granice, zemlja dva entiteta, tri jednakopravna naroda od kojih je jedan hrvatski koji je autohton narod i naša je ustavna i moralna obveza pomagati BiH na njezinom europskom putu kroz stalni dijalog i pruženu ruku“, rekao je Grlić Radman.

Posjetio samostan franjevaca i muzej koji bi uskoro trebao biti otvoren, a sufinancira da hrvatska vlada.

“Želimo pomoći sve segmente života Hrvata u ovom mjestu gdje Hrvati čine više od 80 posto stanovništva, kako bi ostajali u ovom kraju, posebno mladi“, istaknuo je Grlić Radman.

Zajedno s čelnikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem obišao pogone u vlasništvu obitelji Stanić. “Ono što sam vidio ovdje u Kreševu je iznad svih mojih očekivanja. To su moderni proizvodni pogoni koji dokazuju da je moguće ovdje živjeti i ulagati“, naglasio je ministar.

Komentiraj