Grlić Radman: “Hrvatska s drugim državama razgovara o crvenim listama po županijama”

 

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u ponedjeljak je rekao kako Hrvatska razgovara sa svim državama o regionalnom kriteriju za crvene liste.

“Mi sa svim državama razgovaramo da se Hrvatska regionalno diferencira, nisu žarišta svugdje ista”, zbog čega je važno razlikovati nesigurne od sigurnih lokacija, rekao je ministar novinarima na skupu na Bledu.

Pet europskih ministara vanjskih poslova i šef europske diplomacije Josep Borrel razgovarat će kasnije u ponedjeljak o budućnosti Europe na Bledskom strateškom forumu.

Grlić Radman je dodao da će se na forumu razgovarati i o koronakrizi, o tome “što je naučeno, kakvi su standardi usvojeni i kako se ubuduće nositi s tom krizom”, pa dodao kako je potrebno “što više komunikacije, solidarnosti i suradnje”.

Istaknuo je kako Hrvatska nastoji stvoriti sigurne epidemiološke uvjete za turiste u Hrvatskoj i da onima koji žele ići na godišnji odmor to treba omogućiti.

“Mjesec koji dolazi je vrijeme nautičkog turizma. Ako ste na brodici tamo nema virusa”, naveo je ministar kao primjer, pa poručio da je i Hrvatskoj u interesu imati sigurne i zdrave turiste.

Na bledskom forumu, 15. po redu, sudjeluje i premijer Andrej Plenković koji je uoči tog skupa i bilateralnog susreta sa slovenskim kolegom Janezom Janšom također naglasio potrebu regionalne diferencijacije za crvene liste.

Komentiraj