GRLIĆ RADMAN: “Hrvatska je u epidemiji koronavirusa najtraženija ljepotica kada je u pitanju turizam”

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman jutros je u emisiji ‘Dobro jutro Hrvatska’ kazao da je jučerašnji Zagrebački summit, koji se održao videokonferencijom, bio kruna hrvatskog predsjedanja te kako su na to jako ponosni.

“Jučer je poslana poruka koja će ostati upamćena sljedećim generacijama. To je poruka mira, poruka da zemlje zapadnog Balkana nisu ostavljene”, rekao je i dodao da su poslali poruku proširenja.

“Europa treba biti jednaka u svemu, ne samo u vladavini prava, nego i gospodarstvu. Hrvatska je u epidemiji koronavirusa najtraženija ljepotica kada je u pitanju turizam”, dodao je.

Grlić Radman vjeruje da će Hrvatska brzo izaći iz krize. Govoreći o tome kako ovu ekonomsku krizu Hrvatska dočekuje spremnija nego onu 2008., rekao je da smo ojačani jer imamo iskustvo koje smo prebrodili.

“Hrvatska je najbolje pripremljena i organizirana država, to nam svi priznaju”, rekao je ministar za HRT i dodao da ćemo se, iako smo doživjeli pad, brzo oporaviti.

Ministar kaže da je solidarnost univerzalna vrijednost koja se nikada ne gubi. Komentirao je li sa Slovenijom dogovoreno da trenutni vlasnici nekretnina neće trebati potvrdu o tome da nemaju koronavirus, kaže da se to rješava u interesu svih nas.

“S onim državama s kojima dijelimo sličnu epidemiološku sliku naći ćemo najbrže rješenje, ali mi tražimo europsko rješenje jer smo odgovorno za svih 27 država članica”, zaključio je.

Komentiraj