Rotten Sound

Grindkoraši u Močvari

Grupa Rotten Sound će u utorak, u klubu Močvara, održati koncert.

Beskompromisni grindkoraši iz Finske dolaze nam drugi put na savski nasip. Projekt je započet od strane gitarista i pjevača još davne 1993. godine, a od tada su prerasli u jedan od najboljih europskih grindcore bendova. Krasi ih inteligentan pristup pisanju i aranžiranju pjesama, čime odskaču od većine bendova u žanru, te suptilno dodavanje death metal elemenata, tvoreći svoj unikatan i masivan zvuk. Prije njih će nastupiti dva benda.

Implore je relativno mlad bend iz Njemačke koji je započeo svoj put 2012. godine kada su izbacili svoj prvi EP, Phos Zoe. Nakon toga izbacili su još nekoliko EP-a i dva full length izdanja. Svirali su po najgorim skvotovima, šumama, mini DIY festivalima, a sad već udaraju po velikim festivalima i eventima. Kažu, nije ih briga gdje sviraju, samo da je ekipa zakon. Nije prvi puta da nas posjećuju u Zagrebu, a zadnji puta su bili, da citiramo Subsite, “užasno uvježbani, glasni i nemogući”. Ništa manje ne očekujemo i ovoga puta.

Krlja već godinama drži status jednog od najboljih domaćih grindcore bendova, stoga ne čudi što je izbor pao upravo na njih da otvore ovu večer i pošteno zagriju publiku! Iza sebe imaju dva studijska albuma, Grind World Order iz 2010. godine i Psalms of the Eater God iz 2013. godine, koje su izdali u vlastitoj produkciji. Isto tako iza sebe imaju i hrpu koncerata i festivala iz regije te četiri europske turneje.

Komentiraj