GRIJEŠI LI PLENKOVIĆ POVEĆANJEM KVOTA ZA STRANE RADNIKE?

Vlada Andreja Plenkovića je izgleda još jednom, nakon dugo, razmišljanja donijela jednu odluku  koja će za sobom povući posljedice za koje se još ne zna kakve će biti.

Naime, nakon povećanja kvota za zapošljavanje stranih radnika uslijedile su brojne reakcije. Prvi su se oglasili sindikati koji upozoravaju kako je uvođenje novih kvota protuzakonito bez konzultiranja socijalnih partnera i još nekih institucija

Nejasno je i nevjerojatno kako i zašto Vlada misli da ovo nije pitanje o kojem je potrebno konzultirati i sindikate koji dobro poznaju stanje u sektoru-  pitaju se u sindikatu.

Iako su poslodavci u turizmu i graditeljstvu duže vrijeme isticali da je takva odluka Vlade nužna i umirovljenici misle kako se taj problem mogao riješiti angažiranjem dijela umirovljene populacije. Pojašnjava Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika.

 

Bilo kako bilo, ovakvo rješenje moglo bi na „kratki rok“ otkloniti problem manjka radne snage usred turističke sezone, no oporba stiče kako je potrebno dugoročno rješenje. SDP-ov Brranko Grčić:

Komentiraj