GRIEZMANN “Zlatnu loptu mora osvojiti Francuz”

epa

Napadač francuske nogometne reprezentacije i Atletico Madrida Antoine Griezmann poručio je kako “Zlatnu loptu”, koju tradicionalno dodjeluje časopis France Football, ove godine mora osvojiti netko od francuskih igrača.

“Francuska je bila svjetski prvak, pa prema tome netko od francuskih igrača mora osvojiti nagradu,” poručio je Griezmann.

Na popisu 30 kandidata za koje će glasovati 176 novinara iz cijeloga svijeta nalaze se petorica Francuza – Griezmann, Paul Pogba, Hugo Lloris, Kylian Mbappe i N’Golo Kante.

“Mi smo svjetski prvaci, mi smo dio najboljeg tima na svijetu i u ovoj momčadi mora biti i najbolji igrač na svijetu, zar ne? U svakom slučaju, to je ono što mislim,” dodao je francuski napadač. Griezmann je ove godine osvojio svjetski naslov s francuskom reprezentacijom, te Europsku ligu i europski Superkup u dresu Atletico Madrida.

Posljednjih 10 godina Zlatnu loptu su osvajali jedino Lionel Messi (5) i Cristiano Ronaldo (5), a Griezmann je priznao kako bi se volio naći u njihovom društvu.

“Za mene je to san. Povijesno gledano, Ballon d’Or je najbolji od najboljih,” dodao je Griezmann.

Među kandidatima su i trojica hrvatskih nogometaša – Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mario Mandžukić. Nogometni stručnjaci upravo Modrića vide kao glavnog kandidata za nagradu. Luka je ove godine već proglašen najboljim igračem SP-a, te najboljim igračem u izboru UEFA-e i FIFA-e.

France Footbal je nekoliko godina nagradu dodjeljivao u suradnji s FIFA-om, međutim unazad dvije godine svjetska krovna nogometna organizacija ustanovila je svoj izbor The Best.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner