GREGURIĆ “Todorića poznajem, ali mu nisam pogodovao”

Screenshot/N1

Treći predsjednik Vlade Republike Hrvatske Franjo Gregurić u ponedjeljak je za N1 komentirao aktualne političke događaje u Hrvatskoj. Na pitanje upravlja li Hrvatskom iz sjene, Greurić odgovara kako su to ‘paranoične konstatacije nekih ljudi iz Mosta’.

“To da imate određene kontakte s ljudima, da, razgovarate, ali to nije razlog za ovakve procjene. Ako se sjećate, u jednom predizbornoj emisiji kad je bilo govora o tome što je to Most, kad se pojavio na sceni, rekao sam da je dobar amortizer izmđu HDZ-a i SDP-a, koji treba podržati. Međutim pokazalo se da Most to nije bio. Na koji je način izgubio povjerenje treba pitati njih”, kazao je.

Gregurić je dodao da nije u kontaktu s premijerom Andrejom Plenkovićem. “Ako bude imao vremena, on će se javiti, ali zasad nismo imali kontakt o bilo kojem problemu”, objasnio je dodajući kako smatra da Plenkoviću ne treba puno savjetnika. “Imam visoko mišljenje o njemu, uveo je kulturniji politički rječnik. Ne barata uvredljivim rječnikom, ima dobar, bogat rječnik. Više bi mu koristila pomoć na unutarnjem planu, a na vanjskopolitičkom planu definitivno ne, on se tu izvježbao jako dobro”, kazao je.

Upitan je li pogodovao Ivici Todoriću, Gregurić kaže da se s vlasti otišao 1993. godine. “Todorić se počeo stvarati 1994. Nisam ni po kojoj osnovi bio u kontaktu s Todorićem. Poznajem ga kao što poznajem vas, ali to ne znači ništa”, rekao je, između ostalog, Gregurić.

Komentiraj