Gregg Popovich nakon poraza od Australije: Mislio sam da ćemo biti bolji

“Mislio sam da ćemo biti bolji večeras”, rekao je izbornik američke košarkaške Gregg Popovich reprezentacije nakon 91-83 poraza od Australije u pripremnoj utakmici za Olimpijske igre. Drugi je to uzastopni poraz Amerikanaca, nakon što je Nigerija dva dana ranije sa 90-87 pobijedila američku NBA reprezentaciju.

“Naša selekcija je kratko zajedno i još imamo puno stvari koje moramo popraviti kao momčad”, dodao je Popovich. “U dva poluvremena smo pokazali dva lica. U prvom smo se branili kako se trebamo braniti, bolje smo skakali. Lopta nam je išla brže, držali smo dobar ritam. U drugom poluvremenu smo bili prazni”. Na poluvremenu je bilo 46-37, međutim Australci su u drugom poluvremenu predvođeni Pattyjem Milsom (22 koša, 9/21) i Joe Inglesom (17 koševa, 5/13) okrenuli utakmicu na stranu Australaca.

“Ušli smo u utakmicu sa čvrstom željom da pobijedimo. Nismo do kraja zadovoljni jer znamo da možemo biti puno bolji. Jasno mi je da malo ljudi zna naše igrače i koliko smo dobri, ali stvarno smo dobri. Vjerujemo u sebe, svaki član ove ekipe može izaći na parket i učiniti nešto dobro za nas”, rekao je Patty Mills, igrač San Antonio Spursa.

Amerikance je učinkom predvodio Damian Lillard sa 22 koša (8/15), Kevin Durant ubacio je 17 (6/13), Bradley Beal 12 koševa (4/6), Jayson Tatum 8 koševa (4/12), Keldon Johnson 7 koševa (3/5).

“Nije prvi puta da se ovo događa, doduše ne dva puta za redom, ali ipak, vidi se da druge reprezentacije napreduju i svako protiv nas ima veliku želju pobijediti”, komentirao je Lillard nakon utakmice.

Na konferenciji za medije nakon utakmice Gregg Popovich je ušao u prilično nervoznu konverzaciju s jednim novinarom koji je imao pitanja na temu dva uzastopna poraza.

Komentiraj