Grčki premijer upozorio migrante da ne pokušavaju ući u Grčku jer će biti vraćeni

Grčki premijer Kiriakos Micotakis rekao je u nedjelju da je Grčka odlučna u tome da štiti svoje granice i upozorio migrante da ne “pokušavaju ući u zemlju ilegalno jer će biti vraćeni.”

Micotakis je također rekao da će u utorak s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom posjetiti Evros, granični prijelaz s Turskom.

Grčka je u stanju maksimalne pripravnosti kako bi zaštitila svoje granice od priljeva tisuća migranata.

“Naše vijeće za nacionalnu sigurnost odlučilo je podići razinu zaštite na granicama na maksimum”, rekao je Micotakis nakon kriznog sastanka vlade.

Grčka je u nedjelju rekla da se suočava s ozbiljnom prijetnjom dok se tisuće migranata okupljaju na njezinim granicama, nakon što je Turska odlučila pustiti migrante prema zapadnoj Europi.

“Turska koordinira i ohrabruje kretanje”, rekao je novinarima glasnogovornik grčke vlade Stelios Pecas, rekavši da se radi o “prijetnji nacionalnoj sigurnosti zemlje”.

Turska je otvorila svoje granice s Europom, Grčkom i Bugarskom, dajući slobodan prolaz tisućama izbjeglica i migranata. Tako vrši pritisak na EU i članice NATO-a kako bi dobila njihovu podršku za svoje vojne operacije u Siriji.

Komentiraj