EPA/Yannis Kolesidis

Grčka zatražila pomoć MMF-a, razgovori vjerovnika za vikend

Razgovori o novoj pomoći Grčkoj nastavljaju se ovaj vikend, pošto je parlament u Ateni izglasao nove reforme a grčka vlada od Međunarodnog monetarnog fonda zatražila novi financijski paket.

“Primili smo od grčkih vlasti pismo u kojem traže novi zajam od MMF-a”, rekao je u petak navečer glasnogovornik te institucije sa sjedištem u Washingtonu. “S grčkim ćemo vlastima i s europskim partnerima razgovarati o vremenskim rokovima i načinu pregovora”.

 

  • Atena očekuje dolazak međunarodnih kreditora, predstavnika Europske unije, Europskog mehanizma stabilnosti (ESM), Europske središnje banke i MMF-a, iako se još ne zna kad stižu.

 

“Očekujemo da predstavnici tih institucija, među njima i ESM-a, idućih dana otputuju u Atenu”, rekla je u petak glasnogovornica Europske komisije.

Pripreme već traju, a još se rješavaju logistička pitanja, poput pitanja gdje će se pregovarati, rekao je za njemačku agenciju dpa jedan izvor u Bruxellesu pod uvjetom da ostane anoniman.

Izvori u grčkoj vladi već su prije za dpa rekli da dolazak Europljana očekuju u petak, kako bi za vikend mogao početi novi krug pregovora.

Komentiraj