Grčka: 127 migranata uhićeno ispred Lezbosa

EPA/KAY NIETFELD

Sto dvadeset sedam migranata, većinom Pakistanaca uhićeno je u utorak u vodama ispred grčkog otoka Lezbosa u Egejskom moru, pristiglih s obližnje turske obale, doznaje se od lokalne lučke policije što pokazuje da se unatoč dogovoru EU i Turske priljev migranata nastavlja.

Usprkos sporazumu postignutom između Europske unije i Turske u Bruxellesu u petak kojim se predviđa povratak u Tursku migranata pristiglih na grčke otoke nakon 20. ožujka, migranti i izbjeglice nastavljaju pristizati na otoke u Egejskom moru.

“Sto dvadeset sedam osoba, naročito Pakistanaca, ali i desetak Afganistanaca, nekoliko Sirijaca i Kongoanaca, uočila je lučka policija na plovilu u vodama ispred Lezbosa te su odvučeni do luke Mitilene, glavnog mjesta na otoku”, izjavio je dužnosnik lučke policije Lezbosa.

Uhićeni migranti bit će premješteni u zatvoreni prihvatni centar u Moriji, 13 km od luke Mitilene, u središnjem dijelu otoka.

“Turska obalna straža u početku je presrela naš brod u turskim teritorijalnim vodama i pokušala nas vratiti na tursku obalu, ali kad smo ih vidjeli ubrzali smo jer želimo biti na dobroj strani, grčkoj strani”, ispričao je Amrad, 25-godišnji Sirijac, koji je upravljao brodom.

“Kad smo stigli u grčke vode, uhitila nas je grčka obalna straža”, dodao je on.

Ukupno je na Lezbos od ponedjeljka ujutro stigao 181 migrant, po službenim brojkama službe za usklađivanje migracija.

Komentiraj