GRČIĆ: “U prvih sedam dana nove SDP-ove vlade donijet ćemo pet ključnih mjera”

SDP-ov Branko Grčić predstavio je nakon predsjedništva stranke nekoliko točaka koje smatraju najvažnijima u svom programu.

“Izborni smo program priredili. Koronakriza je utjecala na njega, prilagodili smo ga novim uvjetima”, rekao je Branko Grčić i dodao:

“Vlada je išla u izbore da nije napravila ključne stvari. U prvih sedam dana nove SDP-ove vlade, odnosno Restart koalicije donijet ćemo pet ključnih mjera:

– produljenje mjere za očuvanje radnih mjesta

– direktno kreditiranje za likvidnost malih i srednjih poduzetnika

– mjere za građane – predložili smo desetak ključnih mjera za nezaposlene

– Grad Zagreb – Vlada je otišla u izbore i ostavila Zagreb i ljude koji su izgubili domove. Naš prioritet u prvih sedam dana je uputiti u hitnu proceduru Zakon o obnovi Grada Zagreba, ponudili smo jasan model iza kojeg će stati država koja će većim dijelom financirati tu obnovu.”

Također je otkrio ključne prioritete globalnog programa Restart koalicije. To su gospodarski oporavak i četiri velike reforme – digitalizacija (“Vrijeme krize je pokazalo koliko je to važno.”), reforma javne uprave (državne i lokalne samouprave), reforma zdravstva i borba protiv korupcije.

Za potonje je rekao: “Tu smo pripremili konkretna rješenja – vraćanje samostalnosti poreznom Uskoku po modelu američkog IRS-a.”

Komentiraj