HINA/ Denis CERIĆ

Grčić očekuje skoro potpisivanje koalicijskog sporazuma

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić izjavio je u četvrtak, u povodu priopćenja iz Autohtone Hrvatske seljačke stranke (AHSS) u kojem se tvrdi da većina u toj stranci nije za koaliciju sa SDP-om, kako ne može ništa komentirati prije potpisivanja koalicijskog sporazuma, koji očekuje vrlo skoro, ovih dana.

Ministar uprave Arsen Bauk rekao je novinarima pred Banskim dvorima kako je stvar svake stranke da sukladno svome statutu odredi način kako će izaći na izbore, pa će tako napraviti i AHSS. Hoće li ta odluka biti jednoglasna ili ne to ćemo vidjeti, dodao je.

 

  • Drago mi je da se tolika pažnja posvetila AHSS-u, čime se tu stranku čini još poznatijom i dostupnijom građanima, a na neki način se naglašava da u našoj koaliciji postoje stranke koje imaju HSS-ov predznak s bilo kojim prefiksom, rekao je Bauk.

 

Podsjetio je kako je SDP surađivao s HSS-om 2003., i to dosta dobro, te da su u mnogima gradovima i županijama zajedno izašli na lokalne izbore, a u nekima je SDP još i danas u koaliciji s HSS-om.

Odgovarajući na novinarski upit koliko bi Hrvatski sabor još mogao zasjedati s  obzirom na opseg poslova koje je još planirano odraditi, Bauk je rekao kako nema potrebe to komentirati jer to ne bi pridonijelo boljem informiranju građana nego samo rastu špekulacija.

Komentiraj