Grbin, Zmajlović i Hajdaš Dončić suspendirani na 2 godine

HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Napeto je bilo na cjelodnevnoj sjednici Glavnog odbora SDP-a na kojoj se raspravljalo o krizi u stranci. Davor Bernardić poručio je kako dalje više ne ide ovako te da će dati ostavku na mjesto saborskog zastupnika, javlja N1, a izglasana je dvogodišnja suspenzija za Sinišu Hajdaša Dončića, Peđu Grbina, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića.

“Ako je problem u meni, dat ću ostavku na mjesto saborskog zastupnika”, poručio je Bernardić.

“Potpisujem, izlazim iz Sabora, a ako i ovih 23 koji su potpisali pismo iziđe iz Sabora, dajem ostavku na mjestu predsjednika stranke”, javlja N1.

Bernardić je u burnoj raspravi stranačkog kolegu Peđu Grbina optužio da je već godinu dana u misiji njegovog rušenja, a članovima je poručio da ne podrže anarhiju i puč, kazao kako je svjestan svoje odgovornosti, no da nije kriv za sve u stranci te da izbori za novog predsjednika stranke trebaju biti u skladu pravilima.

Bernardić je izjavio da se “zrakoplov” SDP-a ljulja već dugo, ali da se sada trese i pilotska kabina, što mu teško pada. Izjavio je da neće biti protiv da pojedinci ostanu obavljati svoje funkcije u stranci.

Komentiraj