Sanjin Strukic/PIXSELL

GRBIN “Žalac se ne smije skrivati iza svojih roditelja”

Ovotjedno zasjedanje Sabora započelo je slobodnim govorima zastupnika. Jedna od tema bio je i luksuzni Mercedes parkiran u dvorištu ministrice Gabrijele Žalac.

Zastupnik SDP-a Peđa Grbin kazao je kako ministrica svojim ponašanjem pokazuje da joj do građani, koji su je izabrali, nisu ni najmanje bitni. I dok navodi da se se prometna nesreća može dogoditi svakome tko sjeda za volan automobila, napominje da se ne može svakome dogoditi da ne provjeriti dokumente godinu ili dvije i sjeda za volan.

Grbin je dodao kako Žalac očito ne razumije da je njezina odgovornost daleko veća od svakog građana, bilo kad vozi ili pred kuću parkira auto vrijedan 50.000 eura, za koji je dnevni najam oko 1200 kuna odnosno mjesečno oko 36.000 kuna.

Mjesečni najam navedenog automobila, naveo je Grbin, dvostruko je veći od mjesečnih primanja ministrice. “Ministrica mora znati da kada pred kućom ima takvo vozilo onda za to mora dati vrlo uvjerljivo opravdanje”, kaže Grbin.

“Ministrica Gabrijela Žalac mora znati da se ne smije skrivati iza svojih roditelja kada se od nje traže objašnjenje ne samo tog vozila nego i veze između nje i onoga u čijem je vlasništvu to vozilo. Ministrica ne bi trebala petljati svoje roditelje već javnosti jasno dati do znanja kojim novcem i kada je vozilo kupljeno”, rekao je Grbin u Saboru.

Poručio je kako ovo više nije samo pitanje vozačke dozvole ni prometne nesreće, ni vlasništva nad vozilom, već pitanje odgovornosti. “U svakoj normalnoj zemlji, a nadam se da Hrvatska to jest ili želi biti, ovakvo ponašajne ministrice davno bi zaslužilo odlazak. Na vama iz HDZ-a je da to osigurate i pokažete da odgovornost za vas nije nepoznat pojam”, zaključio je Grbin svoj govor.

Odgovorio mu je HDZ-ov Branko bačić, koji je rekao kako SDP kaže da je neprimjerena vožnja bez važeće vozačke dozvole, ali zaboravlja da je Davor Bernardić, kao saborski zastupnik, vozio u alkoholiziranom stanju. “Nakon toga je nagrađen mjestom predsjednika stranke”, poručio je Bačić.

Komentiraj