Grbin: “Vlada i Plenković ne upravljaju dobro koronakrizom sa zdravstvenog, niti gospodarskog aspekta”

“Socijaldemokracija nije otpisana, potrebnija je nego ikada”, smatraju članovi SDP-a koji su proslavili 30 – godišnjicu stranke, a predsjednik SDP- a Peđa Grbin komentirao je aktualnosti oko koronavirusa, ali planovima u SDP-u.

”S obzirom da epidemiološki uvjeti ipak zahtijevaju malo prilagođene uvjete i rada, više bih rekao da smo obilježili 30 godina rada i da smo se prisjetili svega onoga što je SDP dobro napravio u tih 30 godina, ali isto tako otvoreno smo progovorili i o stvarima s kojima nismo bili zadovoljni i koje bismo danas vjerojatno činili drugačije”, rekao je Grbin u razgovoru za RTL Danas.

O kritikama Ranka Ostojića

”Upravo je to širina SDP-a i to je ono što ja u SDP-u vidim kao našu najveću snagu, a to je da jesmo otvoreni i za različita mišljenja i za kritike. Kolega Ostojić je ukazao da smatra da se neki procesi u SDP-u odvijaju u krivom smjeru, i ja sam u kampanji govorio o dosta toga, o stvarima koje odnose i na klijentelizam pa i na tu trgovinu. Međutim, kandidirao sam se i izabran sam za predsjednika SDP-a ne da bih takve svari poturao pod tepih nego da bi se time konkretno pozabavili i na predsjedništvu i na glavnom odboru i svim drugim tijelima stranke i da bi te probleme kojih smo svjesni počeli rješavati”, rekao je Grbin.

Grbin kritizira rad Vlade i premijera Plenkovića

Sutra počinje nova saborska sjednica, a glavna tema bit će koronakriza. Što hrvatska Vlada predvođena Plenkovićem ne radi dobro, Grbin kaže, od dva aspekta koronakrize, Plenković i Vlada nijedan ne rade dobro.

”Koronakriza ima dva aspekta. Jedan je zdravstveni, a drugi je ekonomski aspekt. Kada me pitate koje aspekte Plenkovićeva Vlada ne radi dobro, reći ću oba. Nemamo jasne odgovore na ekonomske izazove koronakrize, a ako pogledamo što se ovih dana događa, primjerice u bolnici u Dubravi, ne nosimo se dobro niti s njenim zdravstvenim aspektom. SDP-ova Vlada ne bi se skrivala iza stožera. Prihvatila bi odgovornost koja proizlazi iz činjenice da su ti građani dali povjerenje i izabrali te prvo u Sabor, a onda na čelo Vlade RH. Ne bismo bježali od te odgovornosti i ne bi bježali od odluka, donijeli bismo ih. Ne bismo se skrivali iz preporuka, nego tamo gdje smatramo da je nešto potrebno pa i odrezati, jer danas moramo koristiti takvu riječ, to bismo i činili. Nama se u Hrvatskoj događa da stožer daje blage određene preporuke, razgovarao sam nedavno s epidemiologom i kolegom Kolarićem, on me upozorio da Hrvatska ima gotovo najblaže mjere kao odgovor na koronakrizu. S druge strane, Hrvatska trenutno ima jedan od najvećih broja zaraženih po glavi stanovnika. Znači da ove mjere koje imamo sada nisu adekvatne. Mi ne želimo lockdown, ali ako ne budemo počeli donositi konkretne mjere i osigurali da se te mjere dovode, onda će se Hrvatskoj neizbježno dogoditi lockdown, i to ne lockdown koji je osmišljen i ima zaštitne mehanizme nego prisilni lockdown”, kazao je Grbin.

Također je kazao i da je premijer Plenković ”smiješan”

Komentiraj