Grbin: “Vidim se u ulozi premijera”

Peđa Grbin rekao je kako bez obzira na stagnaciju rejtinga SDP-a i dalje smatra da će dobiti priliku da preuzmu vlast i imenuju premijera.

Govoreći o rejtingu SDP-a Grbin kaže da nije zadovoljan rejtingom stranke. “U posljednje dvije godine smo zbog brojnih stvari koje su se događale u SDP-u često na naslovnicama bili zbog naših unutarstranačkih lomova, i u takvoj atmosferi naš rast nije mogao biti onoliki koliki nam je potreban. Vremena sukoba su iza nas. Evo, Laburisti su u Velikoj Britaniji prije dvije godine zaostajali 25 postotnih poena za konzervativcima, a danas za točno toliko vode. Kolege socijaldemokrati u Austriji su prije dvije godine zaostajali 15 poena. Izbori su za dvije godine, iako smatramo da bi trebali biti prije jer se Hrvatska guši s Plenkovićevom omčom oko vrata. Nakon izbora vidim SDP kao pobjedničku stranku koja daje predsjednika Vlade. A predsjednik SDP-a po definiciji je kandidat za premijera”, objasnio je Grbin.

No ne misle svi da bi Grbin bio idealan kandidat

U drugim strankama ima onih koji bi željeli pretendirati na tu ulogu, stoga ima dosta onih koji ne misle da Grbin nužno mora biti čelni čovjek tog budućeg saveza.

Unutar oporbenih krugova pojavljuju spekulacije o tome da Grbin ne bi trebao biti kandidat opozicije za premijera, već da bi to trebala biti ili neka tehnomenadžerska osoba i ekonomski stručnjak, ili da to mjesto treba biti sačuvano za strateškog partnera SDP-a na tim izborima, piše Novilist.

Grbin je rekao kako će SDP, dok je on na čelu stranke, podržavati predsjednika Zorana Milanovića, pa i u njegovoj novoj kandidaturi za Pantovčak ako do nje dođe.

 

Komentiraj