Grbin Plenkoviću: “Počni raditi svoj posao”

“Počni raditi svoj posao”, poručio je danas novoizabrani predsjednik SDP-a Peđa Grbin premijeru Andreju Plenkoviću.

U intervjuu za Dnevnik RTL-a, Grbin je kazao da “postoji oporba koja će ukazati kako se stvari mogu napraviti drugačije i bolje” ako Plenković ne posluša njegov naputak.

SDP će se koncentrirati na “gospodarstvo i ekonomsku politiku, ali i na društvenu klimu korupcije, kojoj svjedočimo svaki dan”. “Nitko se ne bavi činjenicom da pravosudna borba protiv korupcije nastupa kad se ona već dogodila. Moramo se napokon početi baviti i prevencijom ako se želimo uspješno boriti protiv korupcije”, kazao je Grbin.

On kaže da je Hrvatska “zaokupljena trivijalnim stvarima”, a “ispod radara prolazi da Vlada nije predvidjela usvajanje novog Ovršnog zakona ili nacionalne razvojne strategije, koja je temeljni dokument za korištenje EU fondova”. “SDP će nuditi konkretna rješenja”, kazao je Grbin, koji nije zadovoljan time što je “SDP uvelike postao stranka lišena sadržaja”. “To namjeravam promijeniti”, kazao je.

U intervjuu za N1, Grbin je izjavio kako je “uvjeren je da će se predsjednik Republike ponašati u okviru Ustava”, a ne vidi nijedan razlog za Milanovićev opoziv.

Odbio je odgovoriti na pitanje je li mu Milanović čestitao na izboru. “Nikad ne iznosim privatnu komunikaciju, pa neću ni ovaj put”, odgovorio je na to pitanje.

Grbin je ponovio da smatra smetnjom SDP-u to što je bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, pravomoćno osuđen za kupovanje glasova u Gradskom vijeću, izabran za potpredsjednika SDP-a.

“Ako se želimo boriti protiv korupcije – a želimo, jer to od nas očekuju birači – moramo to riješiti. “Na prvoj sjednici Predsjedništva razgovarat ćemo o tome, razgovarat ćemo i sa Sabom, i vidjeti kako ćemo to riješiti. Kad odlučimo, obavijestit ćemo javnost”, kazao je Grbin, odbivši objasniti više.

Zauzeo se sa “razgovor i dijalog” u SDP-u, rekavši kako “ne želi izbacivanje”. “Treba nam objedinjavanje”, kazao je.

Kazao je da će preuzeti predsjedanje Klubom zastupnika u Saboru. Ondje će biti još promjena, ali će ih objaviti nakon unutarstranačkih razgovora. “Dosta je toga da kolege u SDP-u iz medija saznaju za promjene. Prvo razgovor, pa predstavljanje javnosti”, iznio je načelo.

Položaj Davora Bernardića komentirao je tvrdnjom kako je on izabrani zastupnik i voditelj izaslanstva Hrvatske u OESS-u. “Ako namjerava aktivno raditi i dolaziti na radno mjesto, ne vidim nikakav problem”, kazao je Grbin.

Komentiraj