Grbin: “U slučaju imovine ministra Kujundžića ima i elemenata kaznenog djela”

“Ostavka mi ne pada napamet. Radio sam cijeli život pošteno i časno. Ako se igdje pokaže da je ijedna riječ ili broj pogrešan, ostavka nije problem, imam se gdje vratiti raditi, ali propao bih kao čovjek u zemlju od srama. Radio sam težak posao i ostavka mi ne pada na pamet. Ako sam počinio tehničke pogreške, to ću ispraviti, ali sadržajno ih nije bilo”, rekao je danas ministar zdravstva Milan  Kujundžić.

“Gospodin Kujundžić bi apsolutno trebao dati ostavku, ukoliko na to nije spreman predsjednik Vlade bi trebao pozvati tajnicu i zatražiti od nje da napiše odluku o razrješenju. Ukoliko predsjednik Vlade to ne učini on će pokazati da u potpunosti opravdava sve ovo što je gospodin Kujundžić radio i  pokazat će da se stavlja na stranu  privatnog interesa, nepotizma , korupcije i kriminala”, rekao je za Nacional.hr  saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin.

“Gospon Kujundžić je propustio javnosti otkriti podatak da je od osobe koja se bavi farmaceutskim biznisom posudio novac iako je ministar zdravstva i nema te isprike koja se odnosi na dugogodišnje prijateljstvo. Također propustio je javnosti objasniti da su on i supruga iz vlastite firme izvukli nekretninu pritom oštetivši tu firmu za preko milijun kuna, slično kao i u slučaju gospodina Kuščevića. Da stvar bude bolja kada su suočeni sa tim podatkom tvrdili su da to nije istina.  Gospodin Kujundžić je tvrdio je da nije znao ništa  o tom izvlačenju nekretnina, a  onda danas osvane ugovor s njegovim potpisom, solemiziran,  što znači da mu je javni bilježnik objasnio što čini. Dakle, gospodin Kujundžić je radio čitav niz stvari koje u najmanju ruku ulaze u domenu sukoba interesa, a možda čak i u domenu kaznenog djela, za što je politička odgovornost prvi korak. S obzirom na sve objavljene informacije ovdje ima prostora i da Državno odvjetništvo pokrene istragu”

Poslušajte što je sve Peđa Grbin rekao za Nacional.hr.

 

Komentiraj