Grbin: “SDP se mora suočiti s greškama prema radništvu”

“Godinama smo pristajali na tezu o potrebnoj fleksibilizaciji radnih odnosa, a ja se pitam je li ona našem društvu donijela išta dobroga?”, kazao je novoizabrani predsjednik SDP-a Peđa Grbin u večerašnjem intervjuu Jutarnjem listu, rekavši kako se “SDP mora suočiti s greškama koje je radio u prošlosti, a tu prije svega mislim na odnos prema radu i radništvu”.

“To je samo dio političkih promjena koje se moraju dogoditi u SDP-u, od utvrđivanja ekonomskih do zdravstvenih i obrazovnih politika”, najavio je.

Rekao je kako SDP unaprijed isključuje suradnju “s onima koji promiču mržnju i netoleranciju”, dok će prema HDZ-u biti “oštri, ali konstruktivni”. “Neka očekuju prijedloge konkretnih rješenja, a ne trivijalna prepucavanja koja odvlače pažnju od stvarnih problema u društvu, korupcije i njihovog prljavog rublja. Probleme ćemo detektirati, za njih tražiti najbolja rješenja i predložiti ih javnosti”, kazao je Grbin.

Kaže kako su “pripreme za lokalne izbore već počele”. “Najveći izazov u lokalnim izborima vidim u Zagrebu, to nije tajna. Naša dužnost je osloboditi Zagreb od okupacije Milana Bandića i njegove korupcijske hobotnice. Imamo saveznike, a SDP će predvoditi taj oslobodilački pokret”, najavljuje predsjednik SDP-a.

Komentiraj